Лекотата и удобството, които осигурява пазаруването на лекарства от онлайн аптека, ви

...
Лекотата и удобството, които осигурява пазаруването на лекарства от онлайн аптека, ви
Коментари Харесай

Какви рискове крие поръчването на лекарства от онлайн аптека?

Лекотата и удобството, които обезпечава извършването на покупки на медикаменти от онлайн аптека, ви кара да забравите рисковете, които крие търговията в интернет. А те напълно не са за подценяване. Могат да ви причинят доста проблеми и даже да застрашат здравето ви.

Какви са рисковете при извършване на покупки на медикаменти онлайн?

Те имат двустранен темперамент.

От една страна са типичните рискове на интернет търговията, от друга – подбудени са от самия характерен темперамент на лекарствените формули.

Рисковете на извършването на покупки в интернет

Всяка покупка в мрежата носи риск. Той произтича главно от безгрижността, невниманието и неподготвеността на потребителите.

Става дума за подправени уеб сайтове, които доста наподобяват на познатия ви интернет магазин и които са основани, с цел да крадат персонална информация и данни от банкови карти. За вирусни стратегии, проникнали в компютъра ви със сходна цел – сдобиване с сензитивна персонална информация; за ненадеждни уеб сайтове, от които данните ви могат  лесно да бъдат присвоени от хакери и т. н. Подвеждащи са и подправените потребителски отзиви, които ви убеждават какъв брой прелестен е продуктът.

Рисковете при извършване на покупки на медикаменти онлайн

Най-сериозният риск е да попаднете на безсъвестен търговец, който продава подправени лекарства. На външен тип и опаковка те наподобяват на истинските, само че не и по състав. В най-хубавия случай няма да ви навредят, само че няма и да ви оказват помощ. В най-лошия могат съществено да застрашат здравето и даже живота ви. Продуктите могат да са с изминал период на валидност, което компрометира сигурността им. Или просто няма да получите нищо на датата за доставка.

За какво да внимавате?

Обикновено покупките от онлайн аптеките са изцяло безвредни. И въпреки всичко е добре да сте деликатни:

поддържайте устройството си и домашната си мрежа обезопасени, не пазарувайте от незащитени безвъзмездни публични мрежи; създавайте обособена мощна ключова дума за акаунта си във всеки обособен магазин; не следвайте линкове, предлагани ви от реклами и рекламни мейли, а постоянно въвеждайте саморъчно името на уеб страницата в търсачката; проверете безвреден ли е за сензитивна информация уеб сайтът. Достатъчно е да погледнете дали в URL лентата на вашия уеб браузър пред адреса има икона на катинарче и по какъв начин стартира самият адрес – с HTTP или с HTTPS. Вторият метод подсигурява отбраната на уеб страницата посредством криптиране; проверявайте законна ли е онлайн аптеката. Това значи нейният притежател да има лицензирана физическа аптека и позволение за търговия на дребно с лекарства за хуманната медицина. Необходимо е също да е записана от Изпълнителната организация по медикаментите, което можете да ревизирате на уеб страницата на организацията. На самата страница на аптеката погледнете за физически адрес и телефон. Трябва да го има и зеленото лого на Европейския съюз, което ви демонстрира регистъра на ИАЛ на компаниите с право да продават медикаменти в интернет.

Мислите, че това е непотребна загуба на време? Повярвайте, загубата на сумата, която плащате за поръчката, е най-малкото, което ще ви спестят минутите за инспекция. Достъпът до вашите сметки, кражбата на идентичност и подправените медикаменти могат да ви докарат трайни проблеми – в това число със здравето.

Какви типове лекарства можете да поръчате от онлайн аптека?

Българското законодателство не разрешава интернет продажбата на лекарствени артикули за хуманната медицина, за които се изисква лекарско наставление. От онлайн аптеките можете да пазарувате единствено лекарства, отпускани без рецепта.

За сметка на това те ви обезпечават всички ОТС артикули (лекарства без рецепта), в това число истински и генерични формули с формален генезис и сертифицирано качество. В това число влизат билкови и хомеопатични лекарствени средства.

Открийте своята онлайн аптека. Когато изградите положителни взаимоотношения и доверие, вие ще можете да се възползвате от всички преимущества и изгоди на извършването на покупки на медикаменти в мрежата. Ще разчитате на елементарно налична професионална консултация за лекарства и хранителни добавки, за медицински средства и санитарни материали, за козметика.

Да сте непрекъснат клиент на онлайн аптека значи също, че можете да участвате в програмата за лоялни клиенти. Всяка поръчка ви носи точки, против които можете да закупите избрани артикули на неведнъж по-ниска цена.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР